Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е била принудена

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е била принудена
Коментари Харесай

Русия създала хиперзвуково оръжие по вина на САЩ

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е била принудена да сътвори хиперзвуково оръжие, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за битка с балистичните ракети (ДББР) през 2002 година

" Оттеглянето на Съединените щати от ДББР през 2002 година принуди Русия да стартира да създава хиперзвуково оръжие.Трябваше да създадем тези оръжия в отговор на разгръщането на американската система за стратегическа противоракетна защита, която в действителност можеше да обезврежда, да заличи целия ни нуклеарен капацитет в бъдеще ", сподели Путин по време на видеоконференция с Херберт Ефремов, почетен шеф и общоприет дизайнер на съветския разработчик на ракети „ Машиностроене “ ", съобщи РИА Новости.

Президентът съобщи, че Русия е излязла от изоставането от останалите страни в създаването на най-новите оръжия и е достигнала до владение на най-модерните модерни оръжия в света.

" Неведнъж съм казвал, че в продължение на десетилетия трябваше непрестанно да наваксваме, както знаете доста добре. Отначало това се отнасяше за нуклеарно оръжие, по-късно за стратегическа авиация на далечни дистанции и по-късно за междуконтинентални ракетни технологии, които експертите назовават средства за доставка ", съобщи Путин.

" И в този момент, за първи път в актуалната ни история Русия има най-модерните типове оръжия, които в пъти превъзхождат по мощ, мощ, скорост и най-важното - акуратност всичко, което е съществувало и съществува през днешния ден. Никой в света няма такова оръжие. Все още не, въпреки всичко ", сподели президентът.

Путин добави, че Русия е положила всички старания за реализиране на интернационалните съглашения за прекъсване на стратегическото развиване на хиперзвуковото оръжие от 2001 година, когато се организираха първите тествания на хиперзвуков блок на космодрума Плесецк, само че никой не се вслушал в апелите му.

" През идващите години ние положихме всички вероятни старания да реализираме съглашения със Съединени американски щати за прекъсване на работата по стратегическа противоракетна защита или за нейното взаимно осъществяване в региони, застрашени от ракети, в това число с присъединяване на европейски страни. Всички наши опити обаче бяха на вятъра ", сподели Путин./БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР