Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия би била готова

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия би била готова
Коментари Харесай

Готов ли е Путин за разговори с Украйна, САЩ и Европа?

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия би била подготвена да беседва с Украйна, Съединени американски щати и Европа за бъдещето на украинската страна, в случай че те желаят това, само че добави, че Москва ще брани националния си интерес, заяви Ройтерс.

Путин, който изпрати войски в Украйна през 2022 година, неведнъж е казвал, че е подготвен да приказва за мир, макар че западни публични представители настояват, че той ще изчака президентските избори в Съединени американски щати през ноември следващата година, преди да постави същински старания.

Той ще се яви като самостоятелен претендент

„ И в Украйна – тези, които са настроени нападателно против Русия – и в Европа, и в Съединени американски щати. Ако те желаят да договарят, дано договарят, само че ние ще го създадем само въз основа на нашите ползи “, съобщи той, представен от локални медии.

„ Няма да се откажем от това, което ни принадлежи “, добави той.

Русия управлява към 17,5% от територията, която бе интернационално приета за част от Украйна след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, отбелязва Ройтерс.

Нямаме никакво предпочитание да скапваме връзките си със страните от НАТО, съобщи съветският президент

Руската страна анексира Крим през 2014 година и предходната година сподели, че още четири украински области, които войските ѝ отчасти управляват, към този момент са част от Русия.

Киев пък бе безапелационен, че няма да се успокои, до момента в който последният съветски боец не бъде изпъден от Украйна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР