Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите му в Хелзинки

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите му в Хелзинки
Коментари Харесай

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни и полезни

Руският президент Владимир Путин съобщи, че договарянията му в Хелзинки с американския му сътрудник Доналд Тръмп са били сполучливи и потребни, съобщи Агенция Франс Прес.

"Преговорите минаха в откровена и делова конюнктура. Смятам ги за доста сполучливи и доста потребни ", съобщи Путин на конференция след договарянията. Путин съобщи, че Студената война е завършила и че Съединени американски щати и Русия би трябвало да вземат решение проблемите дружно, съобщи ТАСС. "За всички е явно, че двустранните връзки претърпяват комплициран интервал, обаче тези компликации и тази напрегната конюнктура нямат справедливи аргументи. Студената война от дълго време завърши, епохата на остро идеологическо опълчване на двете страни остана надалеч в предишното, ситуацията в света съществено се промени ", съобщи съветският президент.

"Днес и Русия, и Съединени американски щати се сблъскват със напълно разнообразни провокации - рисково дебалансиране на механизмите на интернационалната сигурност и непоклатимост, районните рецесии, разпространението на терористичната опасност и трансграничната престъпност, повишаването на проблемите в международната стопанска система, екологични и други опасности. Справянето с всички тези проблеми е допустимо единствено с обединени старания ", съобщи Путин. "Надявам се да стигнем до такова схващане и с американските сътрудници ", добави съветският президент.

"Днешните договаряния отразиха взаимното ни с президента Тръмп предпочитание да изправим отрицателната обстановка в двустранните връзки, да набележим първите стъпки по оздравяването им, възобновяване на задоволително ниво на доверие и връщане към съдействието от предходното равнище по всички въпроси от съвместен интерес ", сподели Путин. Руската страна не се е месила в американските изборни процеси и е подготвена да работи в взаимни групи по киберсигурност, съобщи Путин.
"Президентът Тръмп за следващ път повдигна тематиката за по този начин наречената съветска интервенция в изборните процеси в Съединени американски щати. Наложи ми се да повторя това, което към този момент съм казвал неведнъж, в това число в персонални срещи с президента - че съветската страна в никакъв случай не се е месила и не има намерение да се меси в американските вътрешни каузи, в това число в изборния развой ", съобщи Путин.

Руският президент сподели, че "като цяло е удовлетворен " от днешните договаряния в Хелзинки. "Като цяло сме удовлетворени от първата ни пълномащабна среща. Добре си поговорихме с президента Тръмп и се надявам, че по-добре се разбираме, за което съм му признателен. Разбира се, остават голям брой проблеми и не можахме да премахнем всички залежали проблеми, това беше невероятно, само че считам, че направихме първата значима крачка в тази тенденция ", съобщи Путин.

Руският президент благодари на Финландия за сполучливо постигнатата работна атмосфера на срещата на върха. "Благодаря на държавното управление на Финландия, на финландския народ, на жителите на Хелзинки за направеното. Знаем, че причинихме доста неудобства на жителите на Хелзинки и сервира извинения за това ", сподели Путин.

Руският външен министър Сергей Лавров също разяснява днешните диалози. Преговорите протекоха "по-добре от супер ", съобщи той. Отговаряйки на въпрос, заложен му още преди началото на конференцията на Путин и Тръмп, по какъв начин са минали договарянията, външният министър на Русия сподели, че "сега всичко ще ви кажат ". Когато публицистите продължиха да упорстват, Лавров отговори, както и преди няколко години по време на договарянията за Минските съглашения: "По-добре от супер ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР