Руският президент Владимир Путин заяви, че новият държавен глава на

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че новият държавен глава на
Коментари Харесай

Путин: Зеленски трябва да реши каква да е политиката му към Русия

Руският президент Владимир Путин съобщи, че новият държавен глава на Украйна Володимир Зеленски би трябвало да вземе решение каква политика желае да води към Русия, съобщи Ройтерс.

В отговор на въпрос на Петербургския интернационален стопански конгрес за какво още не е поздравил някогашния артист Зеленски по случай безапелационната му изборна победа през април, Путин означи, че Зеленски продължава да назовава Москва "враг " или "агресор ".

Путин съобщи, че Зеленски е надарен артист, само че посочи, че "има разлика сред това да играеш и да бъдеш ", съобщи Асошиейтед прес.

Путин въпреки всичко смекчи изявлението си, като добави, че Зеленски може да има качества за държавен глава и изрази подготвеност да се срещне с новия водач на Украйна.

Путин съобщи, че няма проект за сливане на Русия и прилежаща Беларус в една страна и че няма учредения за сходен ход.

Путин съобщи, че следи от близко процеса за заграбване на средства против американския предприемач Майкъл Калви. Той съобщи, че всеки би трябвало да съблюдава законите и че Калви е почтен до доказване на противното.

Посланикът на Съединени американски щати Джон Хънтсман бойкотира тазгодишния Петербургски интернационален стопански конгрес в символ на митинг против задържането на Калви, отбелязва ДПА.

Според съветските управляващи Калви е взел участие в присвояването на 2,5 милиарда рубли (38 милиона долара) от банката "Восточний експрес ", в която неговата компания държи контролния пакет акции.

Путин съобщи още, че Русия ще се опита да помогне за подновяването на договарянията сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, в опит за реализиране на пробив в разногласието им за нуклеарната стратегия на Пхенян.

"Силно разгадавам, че президентът Тръмп и водачът на Северна Корея ще съумеят въпреки всичко в близко време да възобновят контактите си и да придвижат напред този развой ", означи Путин и добави: "Ние по всякакъв начин ще способстваме за това ".

"В момента процесът върви по онази пътна карта, която бе дефинирана от Русия и Китай ", сподели съветският президент и добави: "Като цяло може да се каже, че сме удовлетворени от това по какъв начин се развива процесът ". "Разбира се главната роля би трябвало да бъде поверена на тези страни, сред които е главният спор - Съединени американски щати и Северна Корея ", акцентира Путин, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР