Руският президент Владимир Путин заяви, че нито едно руско искане

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че нито едно руско искане
Коментари Харесай

Путин за сделката за износ на зърно през Черно море: Нито едно руско искане не беше взето предвид

Руският президент Владимир Путин съобщи, че " нито едно " съветско искане не е било взето поради по време на договарянията за удължение на съглашението за експорт на украинско зърно, което изтича на 17 юли , съобщи Франс прес.

" Бих желал да подчертая, че нищо не е направено, безусловно нищо " , ползите на Русия не са били регистрирани въобще, настоя той по време на телевизионно изявление. " Ще помислим какво ще вършим, към момента имаме няколко дни за това ", добави Путин.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган увери, че договарянията за удължение на съглашението не престават.

По-късно денем съветският заместник-външен министър Сергей Вершинин е разискал по телефона зърнената договорка с турския си сътрудник Бурак Акчапар, съобщи Ройтерс, като се базира на пресцентъра на съветското външно министерство. Разговорът е бил по самодейност на Турция, се показва в известието.

Освен това Вершинин е коментирал въпроса и с генералния секретар на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване Ребека Гринспан.

" Двете страни размениха възгледи за изпълняването на споразуменията , подписани в Истанбул на 22 юли 2022 година, в подтекста провокациите пред световната продоволствена сигурност ", съобщи пресслужбата на Организация на обединените нации.

Миналата седмица Русия уточни, че не вижда " причина " за удължение на съглашението, като се оплака от спънки пред личните си доставки на селскостопански артикули. Във вторник вечерта съветски безпилотни самолети нападнаха зърнен терминал в Одеска област в Южна Украйна, където се намират три основни пристанища за експорт на зърно.

Зърнената договорка, подписана през юли 2022 година в Истанбул, разреши да бъдат изнесени близо 33 млн. тона зърно от Украйна макар войната, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР