Руският президент Владимир Путин заяви, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М
Коментари Харесай

Путин похвали новия стратегически бомбардировач ”Ту-160М”

Руският президент Владимир Путин съобщи, че осъвремененият стратегически бомбардировач " Ту-160М " ще укрепи отбранителния капацитет на страната. Владимир Путин сподели, че осъвремененият стратегически бомбардировач " Ту-160М " (по номенклатурата на НАТО - Blackjack) ще укрепи отбранителния капацитет на Русия, предадоха международните организации.

След като следи изпитателен полет на новия боен аероплан в региона на град Казан, Путин участва на подписването на контракт на стойност 160 милиарда рубли (2,9 милиарда долара) за доставката на 10 " Ту-160М " за потребностите на съветските въоръжени сили.

" Това е сериозна стъпка в развиването на високотехнологичната сфера и за укрепването на отбранителната дарба на страната, тъй като това е един от детайлите на нашата нуклеарна дрънканица ", сподели Путин пред служащи от Казанския авиационен цех, представен от ТАСС.

Четиримоторният свръхзвуков бомбардировач " Ту-160 ", създаден по руско време през 80-те години на 20-и век, е най-големият военен аероплан в света, отбелязва Асошиейтед прес.

Той е употребен в актуалната съветска акция в Сирия за нанасянето на удари с крилати ракети от огромно разстояние.

" Ту-160М ", също като предшественика си, е с променлива геометрия на крилете. Той е в положение да придвижва 12 крилати ракети или 12 ракети със междинен обхват с нуклеарна бойна глава при нонстоп полет до 12 хиляди км без презареждане с гориво, показва Ройтерс.

От конструкторското бюро " Туполев " настояват, че осъвремененият вид ще бъде с 60 на 100 по-ефективен от остарялата версия поради забележителните усъвършенствания във въоръжението, навигационната инсталация и авиониката.

Руският аероплан цистерна " Ил-78 " (по номенклатурата на НАТО - Midas), който зарежда " Ту-160 " по време на полет, дава опция на стратегическия бомбардировач да доближава всяка точка на планетата, отбелязва Ройтерс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР