Руският президент Владимир Путин заяви, че има рискове транзитът на

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че има рискове транзитът на
Коментари Харесай

Путин предупреди за риск от спиране на транзита на газ през Украйна към Европа

Руският президент Владимир Путин съобщи, че има опасности преносът на съветски газ през Украйна към Европа да бъде пресечен , оповестява " Ройтерс ".

Настоящата договорка за пренос на газ сред Русия и Украйна изтича в края на тази година и Москва съобщи, че може да обмисли прекратяването на краткосрочна договорка с Киев, защото има потребност от време за довеждане докрай на строителни тръбопроводи, заобикалящи Украйна , с цел да продължи износа на газ за Европа, най-големият му пазар за експорт на газ.
 Путин и Меркел разискаха преноса на газа през Украйна
Путин и Меркел разискаха преноса на газа през Украйна

Русия и Германия разискват позиции за Киев

Русия е подготвена да понижи цената за директните доставки на газ за Украйна с до 25 % , съобщи Путин на конференция в бразилската столица, оповестява " Спутник ".

" Ние им казахме, че даже и да ги доставим непосредствено, можем да си позволим понижение на цената с 20 %, даже 25 % ". Путин добави, че Русия от дълго време е отворена да работи с Украйна по преноса на газ и доставките, които биха били по-евтини от тези на доставките на " противоположен поток ".

" Готови сме да работим с Украйна по нашия пренос на газ към Украйна и по директните доставки за Украйна на цени, които биха били по-ниски от това, което заплаща за съветски газ, изпратен назад от Европа ", акцентира Путин.

Относно рискът от нарушение на преноса на газ през Украйна към Европа, той добави, че исковете, отправени против съветския " Газпром " от украинския държавен енергиен колос " Нафтогаз ", единствено утежняват обстановката .
 Зеленски, Пери и американски бизнес с 50-годишен контракт за украински газ и петрол
Зеленски, Пери и американски бизнес с 50-годишен контракт за украински газ и петрол

" Газът на свободата " лобира по света и някогашния руски блок с цел да измести Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР