Руският президент Владимир Путин заяви, че има „реален шанс“ да

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че има „реален шанс“ да
Коментари Харесай

Путин обяви края на мащабните операции срещу „Ислямска държава“ в Сирия

Руският президент Владимир Путин съобщи, че има „реален шанс“ да се постави завършек на гражданската война в Сирия. Той сподели това, откривайки срещата с водачите на Турция и Иран в Сочи, в опит да се рестартира мирния развой в опустошената от войната страна.

Путин разгласи края на огромните интервенции против „ Ислямска страна “ в Сирия. „ Широкомащабните интервенции против терористичните групировки в Сирия са към края си “, акцентира той, като добави, че с помощта на напъните на Русия, Турция и Иран, е избегнат „ разпадът на Сирия, завладяването й от интернационалните терористи и е предотвратена филантропична злополука “.

Руският водач прикани за „компромиси и отстъпки“ от всички партии. „ Очевидно е, че процесът на промени няма да бъде елементарен, ще изисква взаимни отстъпки и отстъпки от всички страни, в това число и от сирийското правителство“, сподели Путин. „Разчитам на обстоятелството, че Русия, Иран и Турция ще положат всички старания, с цел да създадат тази работа допустимо най-продуктивна“, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР