Руският президент Владимир Путин заяви, че Европа е виновна за

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Европа е виновна за
Коментари Харесай

Владимир Путин: Европа сама е виновна за енергийната криза

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Европа е отговорна за актуалната енергийна рецесия, откакто високите цени на газа провокираха обвинявания, че Москва прекратява доставките, с цел да окаже напън върху Запада.

"Те са позволили неточности ", сподели Путин на телевизионна среща с съветски енергийни представители, откакто критиците упрекнаха Москва, че съзнателно лимитира доставките на газ в опит да форсира стартирането на тръбопровода "Северен поток 2 ", свързващ Русия с Германия, заяви Агенция Франс Прес.

Инвестиционните проекти на световния енергиен пазар имат дълготраен темперамент, който „ не толерира лутане и бъркотия”, сподели още той.

Според Путин, международната стопанска система се възвръща сполучливо след рецесията предходната година и търсенето на енергоносители нараства. Това, надлежно, води и до повишение на цените.

Той акцентира, че „ внезапните и недомислени дейности могат да доведат до сериозен дисбаланс”, като за образец беше дадена обстановката на европейския енергиен пазар, върху който тази година са повлияли няколко неподходящи фактора.

Хаотичните и политически повлияни дейности са неприемливи в която и да е област, в това число в енергийната, сподели още Путин.

Според него Европейската комисия е позволила неточност като се е отказала от дълготрайните контракти и се е насочила към борсовата търговия с газ.

„ Днес стана изцяло явно, че тази политика се оказа погрешна”, акцентира президентът на Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР