Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да работи

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да работи
Коментари Харесай

Владимир Путин: Готов съм да работя с всеки президент на САЩ

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е подготвен да работи с всеки американски президент и че ще поздрави спечелилия на президентските избори в Съединени американски щати, когато бъдат преодолени всички юридически формалности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще работим с всеки, който има доверието на американския народ ", сподели той в изявление за националната телевизия " Русия-1 ".

Досега Путин се въздържаше да разяснява въпроса, на фона на водените от президента републиканец Доналд Тръмп правосъдни борби в опит да обърне резултата от изборите на 3 ноември, на които съгласно данните до момента бе надвит от демократа Джо Байдън.

По думите му сходно чисто официално отсрочване на поздравленията няма да утежни така и така неприятните връзки сред Москва и Вашингтон, заяви ТАСС, представена от БНР.

" В американската изборна система има проблеми, само че от Съединените щати зависи дали ще я трансформират ", съобщи още Путин.

По думите му спечелилият би трябвало да бъде назван или от съперника си, или след одобряването по юридически път на резултатите от изборите като законни.

Кремъл към този момент даде да се разбере, че ще изчака формалните резултати от президентските избори в Съединени американски щати и тогава ще разяснява техния излаз.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи във вторник първите назначения в кабинета си , заяви в това време негов почитан помощник, представен от международните организации.

Байдън персонално ще показа своите избраници, посочи Рон Клайн, който бе назначен от бъдещия президент за началник на неговата канцелария. Клайн, който приказва пред телевизия Ей Би Си, отхвърли да даде детайлности.

Назначенията в кабинета на президента на Съединени американски щати би трябвало да бъдат утвърдени от Сената. Въпросът кой ще има болшинство в горната камара на Конгреса ще получи своя отговор на два балотажа в щата Джорджия през януари. Републиканската партия има всички шансове да резервира контрола си върху Сената, което би затруднило одобряването на номинираните от президента демократ членове на кабинета.

Отказът на президента републиканец Доналд Тръмп да признае провалянето си на изборите на 3 ноември основава съществени усложнения при предаването на властта и образуването на новата администрация, съобщи Клайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР