Руският президент Владимир Путин заяви, че доставките на руски газ

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че доставките на руски газ
Коментари Харесай

Путин: Доставките по “Турски поток” ще започнат в края на 2019 г.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че доставките на съветски газ по “Турски поток ” в Турция ще стартират до края на тази година.

“Строителството на “Турски поток ” върви по график. Още до края на годината съветският газ ще доближи до турските консуматори. А след увеличението на потенциала на “Турски поток ” за сметка на построяването на втората тръба ще стартира доставката и за Европа директно през територията на Турция ”, съобщи Путин на взаимната си конференция с президента Реджеп Тайип Ердоган.

Стопанинът на Кремъл означи, че Русия и Турция тясно сътрудничат в областта на енергетиката. Той напомни, че компанията „ Росатом “ строи първата атомна централа в страната – АЕЦ „ Аккую “. Нейният първи блок би трябвало да бъде пуснат в употреба през 2023 година, когато Турция ще празнува 100 години от своето основаване, добави Путин.

„ Искам да подчертая, че и двата плана – и АЕЦ „ Аккую “, и „ Турски поток “ – дават отговор на най-високите екологични и софтуерни условия. Те ще се трансфорат в най-важния детайл за обезпечаването на районната и общоевропейска енергийна сигурност “, заключи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР