Руският президент Владимир Путин заяви, че би предпочел президентството на

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че би предпочел президентството на
Коментари Харесай

Путин предпочита Байдън пред Тръмп

Руският президент Владимир Путин съобщи, че би предпочел президентството на Джо Байдън пред това на Доналд Тръмп преди изборите в Съединени американски щати през ноември, заяви Би Би Си.

" Байдън е по-опитният, по-предсказуем човек ", заявиПутинв отговор на въпрос на публицист, запитал го кой президент на Съединени американски щати би бил по-добър за Русия.

Преди първата кандидатура наТръмп за президент през 2016 г.Путин го похвали като " извънреден и надарен ".

Байдън от годиникритикува Путин, като преди нахлуването в Украйна го назова " палач ".

Руският президент означи и неотдавнашното си изявление с американския публицист Тъкър Карлсън, като съобщи, че го е намерил за разочароващо, тъй като въпросите не са били задоволително остри.

В изявление за съветската телевизия в сряда Путин съобщи, че водачеството на Байдън би било по-добро за Русия, тъй като той е " по-опитен човек, предсказуем, политик от остарялата групировка ".

Той отхвърли въпросите за възрастта и психическото здраве на Байдън и съобщи, че когато са се срещнали за финален път през 2021 година, не е забелязал нищо изключително.

" Дори тогава (преди три години)хората споделяха, че е незапознат, само че аз не видях нищо сходно ", сподели той.

Путин разясни, че Русия ще работи с всеки, който " завоюва доверието на американската общност " и завоюва президентския пост.

Не всички мнения за Байдън обаче бяха блестящи: Путин дефинира осъждането на войната в Украйна от страна на американския президент като " извънредно нездравословно и неправилно ".

В навечерието на изборите в Съединени американски щати през 2016 година Тръмп допусна, че той иПутин " ще се схващат доста добре ".

Неотдавна Тръмп провокира отвращение, когато съобщи, че ще " насърчи " Русия да нападне всеки член на НАТО, който не успее да извърши задачата на ръководения от Съединени американски щати алианс за финансова вноска в размер на 2 % от техния Брутният вътрешен продукт.

В отговор ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг помоли Тръмп да не " подкопава " гаранцията за групова сигурност на алианса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР