Руският президент Владимир Путин заяви, че американският му колега Доналд

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че американският му колега Доналд
Коментари Харесай

Путин: Тръмп е прав за цените на петрола, но и САЩ са виновни за тях

Руският президент Владимир Путин съобщи, че американският му сътрудник Доналд Тръмп е прав за прекомерно високите цени на петрола, само че и че Съединени американски щати също носят виновност за тях. Изказването му бе направено по време на енергиен конгрес в Москва, оповестява CNBC.

" Президентът Тръмп сподели, че цените на петрола са прекомерно високи. Вероятно е прав до някаква степен, само че нас цени от 65 - 75 $ за барел ни устройват, с цел да подсигурим вложения ", съобщи Путин.

По думите му администрацията на Тръмп е съдействала за повишаването със глобите против Иран и с дейностите си в политически и стопански нестабилните Венецуела и Либия.

Изказването на Путин е в отговор на рецензия от страна на Тръмп към Русия и страните от ОПЕК за съглашението, което подписаха за ограничение на производството на нефт в опит да поддържат цените. Американският президент прикани производството още веднъж да се увеличи.

Путин отбрани сделката с думите, че задачата ѝ да балансира пазара. " Свиването на производството е единствено инструмент. Целта ни е салдото. Не се прави поради приходите на петролните компании ", добави съветският държавен глава.

По думите му с политиката си за налагане на наказания Съединени американски щати подкопават доверието в $ като международна аварийна валута.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР