Руският президент Владимир Путин заповяда въвеждането на режим на прекратяване

...
Руският президент Владимир Путин заповяда въвеждането на режим на прекратяване
Коментари Харесай

Путин нареди 36-часово спиране на огъня за Коледа

Руският президент Владимир Путин заповяда въвеждането на режим на преустановяване на огъня в Украйна, от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари, заяви ТАСС. Той прикани и украинската страна да даде опция на православните жители да посетят рождественските служби. Президентското разпореждане визира цялата линия на бойно прикосновение.

В изказването на Кремъл се споделя, че отчитайки Кирил, съветският президент разпорежда на министъра на защитата да вкара режим на преустановяване на огъня.

По-рано в четвъртък с текст, изглеждащ като “хармонизиран ” с изказването на Кремъл, Московският патриарх Кирил насочи апел за преустановяване на огъня по време на Бъдни вечер и първия ден на православното Рождество, които православните християни в Русия и Украйна означават на 6 и 7 януари. Преди това съветските военни и Кремъл подцениха апела на религиозните християнски общности за коледно помирение в дните, когато Рождество чества Западният свят и част от вярващите в Украйна.

В обръщението на патриарха, който е непосредствен до съветските служби и Кремъл и поддържа намерено войната на Русия против Украйна, се споделя:

„ Аз, Кирил, Патриарх Московски и на Вся Русия, се обръщам към всички страни, включени в междуособния спор, с апел за преустановяване на огъня и определяне на Рождественско помирение от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари, с цел да могат православните хора да посетят богослуженията за Бъдни вечер и в деня на Рождество Христово “.

Почти незабавно на изказването на Гундяев дадоха отговор от офиса на украинския президент Володимир Зеленски. Съветникът на президента Михайло Подоляк разяснява патриаршеското предложение като метод да бъде вкарана Украйна в капан. В Twitter Подоляк подсети, че Руската православна черква и персонално Кирил обществено приканиха за геноцид против украинците, а концепцията за примирието е капан и детайл от агитация.

“РПЦ не е престиж за международното православие и се изявява единствено като „ пропагандист на войната “. РПЦ прикани към геноцид против украинците, поощряваше всеобщите убийства и упорства за още по-голяма милитаризация на РФ. Затова заявката на РПЦ за „ рожедственско помирение “ е безсрамен похлупак и детайл на агитация “, съобщи Подоляк.

Църквата в Русия постоянно се е отнасяла лоялно към режима на Путин, а след нахлуването в Украйна по всякакъв начин поддържа дейностите на окупаторите, напомня УНИАН. Православните храмове в Русия се трансфораха в своего рода вербовъчни пунктове, където агитираха миряните да се запишат в армията на война против Украйна. По тази причина против патриарх Кирил бяха наложени наказания от няколко страни на Запада.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР