Руският президент Владимир Путин заминава за Париж, където днес следобед

...
Руският президент Владимир Путин заминава за Париж, където днес следобед
Коментари Харесай

Горещо! Путин и Зеленски разговарят на четири очи в Париж

Руският президент Владимир Путин отпътува за Париж, където през днешния ден следобяд ще разисква с водачите на Германия, Франция и Украйна обстановката в Донбас и използването на Минските съглашения.

Освен договаряния в „ нормандския формат “ програмата на Путин планува двустранни срещи с Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Володимир Зеленски.
С нараснал интерес се чака първата персонална среща сред президентите на Русия и Украйна. Досега Владимир Путин и Володимир Зеленски са общували единствено по телефона.

Вчера водачите на три украински опозиционни партии – „ Европейска взаимност “ на някогашния президент Петро Порошенко, „ Глас “ на Вячеслав Вакарчук и „ Отечество “ на Юлия Тимошенко се подписаха под послание към нацията. В документа те предизвестяват за заплахата Зеленски да капитулира пред Путин.

От Кремъл ясно обявиха, че на договарянията в Париж имат намерение строго да се придържат към минските съглашения и да упорстват за осъществяването им.
Не е изключено Путин и Зеленски да обсъдят въпроса за преноса на съветски газ пред Украйна. Настоящият контракт сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз Украйна “ изтича на 31 декември, а продължаващите договаряния сред двете компании към този момент не дават резултат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР