Руският президент Владимир Путин забрани на авиокомпаниите да транспортират руснаци

...
Руският президент Владимир Путин забрани на авиокомпаниите да транспортират руснаци
Коментари Харесай

Путин забрани полетите до и от Грузия и изтегля руснаците от страната

Руският президент Владимир Путин забрани на самолетните компании да транспортират руснаци до Грузия от 8 юли. Освен това той вкара забрана полетите на грузински авиолинии на територията на Русия. 
 При безредиците в Тбилиси пострадаха 240 души  Хиляди грузинци пробваха да щурмуват Народното събрание в Тбилиси поради съветски народен представител
На уеб страницата на транспортното ведомство се споделя, че повода за прекъсването на полетите е нуждата да се обезпечи задоволително равнище на авиобезопасност и съществуването на просрочени отговорности за аеронавигационна активност пред ФГУП „ Госкорпорация по ОрВД “.

" Спирането на полетите ще продължи до даването на съветската страна на стратегиите за авиационна сигурност на Georgian Airways и MyWay Airlines, техния одит и утвърждение от съветската страна, както и докато грузинската страна изплати напълно дълга за аеронавигационното обслужване ", се споделя в известието.

Президентът също по този начин подреди на държавното управление да обезпечи връщането на руснаците, краткотрайно пребиваващи на територията на Грузия.

Забраните се вкарват на фона на антируските митинги в Грузия. Те започнаха, откакто ръководителят на Междупарламентарната асамблея на православието и народен представител от съветския парламент Сергей Гаврилов седна мястото на ръководителя на Народното събрание на Грузия.

Руският политик изясни, че грузинската страна го е сложила на това място " съгласно протокола при сходни събития ".

Случилото се обаче провокира недоволството на опозицията в страната, която провежда огромен митинг. Участниците в митинга желаеха оставката на ръководителя Ираклий Кобахидзе и на вътрешния министър Георги Гахария.

По време на митинга минимум 240 души бяха ранени. Полицията задържа над 300 протестиращи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР