Руският президент Владимир Путин внезапно уволни посланика на Москва в

...
Руският президент Владимир Путин внезапно уволни посланика на Москва в
Коментари Харесай

Путин внезапно уволни руския посланик в Минск

Руският президент Владимир Путин ненадейно уволни посланика на Москва в Беларус Михаил Бабич, заяви Кремъл, представен от Ройтерс.

Това стана на фона на спор за нечист съветски нефт и по-широки политически различия сред двете някогашни руски републики.

Беларуският президент Александър Лукашенко като цяло е по-тясно обвързван с Москва от всеки различен някогашен руски водач, само че нетърпимостта към инакомислието значително го направи парий на Запад, показва Ройтерс.

От 2014 година насам,когато Беларус не призна анексията на украинския полуостров Крим от Русия, Минск обаче показва все по-ясни признаци на предпочитание за стопляне на връзките със Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Лукашенко сподели, че съветски представители от време на време слагат неприемливи условия на Беларус като да вземем за пример обединение с Русия или прекосяване към съветската валута.

Бабич беше назначен з дипломат през август 2018 година Той подлага на критика беларуските управляващи по време на разногласието за данъчните промени, които Беларус споделя, че ще костват на бюджета му 400 милиона $ тази година.

Кремъл уточни през днешния ден, че Бабич ще премине на друга работа и ще бъде сменен от Дмитрий Мезенцев - юрист, член на горната камара на Народното събрание.

Разширяването на политическите несъгласия се изостри от нечистия съветски нефт, който се транспортира към европейските страни през Беларус, показва Ройтерс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР