Руският президент Владимир Путин внесе в понеделник пакет от изменения

...
Руският президент Владимир Путин внесе в понеделник пакет от изменения
Коментари Харесай

Путин внесе в парламента пакет с изменения на конституцията

Руският президент Владимир Путин внесе в понеделник пакет от промени на конституцията по-малко от седмица, откакто разгласи неочакван проект за промяна на политическата система.
" Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроект за промени в Конституцията на Руската федерация. Представители на съветския президент при разглеждане на законопроекта в Държавната дума ще бъдат съпредседателите на конституционната комисия Андрей Клишас, Павел Крашениников и Талия Хабриева ", сподели пред кореспонденти Дмитрий Песков, представител на президента.
На 15 януари Путин подписа декрет за основаването на работна група за подготовка на промени в конституцията и утвърди състава на нейните участници. Групата включва 75 политици, законодатели, учени и общественици, а нейни съпредседатели бяха ръководителят на комисията по конституционно право и държавно създаване на Съвета на федерацията Андрей Клишас, ръководителят на комисията по държавна дума по държавно създаване и законодателство Павел Крашениников, както и шефът на Института по законодателство и относително право при съветското държавно управление Талия Хабриева.
В посланието си до Федералното заседание на 15 януари съветският президент предложи редица промени на конституцията, в това число Държавната дума да има правото да утвърждава кандидатурата на министър-председателя, вицепремиерите и федералните министри. Президентът също по този начин предложи назначението на ръководители на организации за сигурност след съвещания със Съвета на федерацията. Освен това Путин разгласи нуждата от консолидиране на целта на главния закон над интернационалните контракти в съветското правно пространство, както и от предписването на редица обществени гаранции в конституцията.
Сред предложенията на президента е също възбраната едно и също лице да бъде президент повече от два мандата. За да стане президент, претендентът би трябвало да е съветски жител, навършил 35 години и пребиваващ в страната най-малко 25 години без задгранично поданство.
Комисията на Държавната дума по държавно създаване ще прегледа законопроекта за президент на съвещание на 21 януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР