Руският президент Владимир Путин внесе в парламента кандидатурата на ръководителя

...
Руският президент Владимир Путин внесе в парламента кандидатурата на ръководителя
Коментари Харесай

Путин предложи данъчния шеф Мишустин за премиер на Русия

Руският президент Владимир Путин внесе в Народното събрание кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин за министър-председател, предадоха ТАСС и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Номинацията бе направена директно след изненадващата оставка на премиера Дмитрий Медведев, който заемаше тази служба от близо осем години. Оставката на Медведев беше оповестена след тирада на президента за конституционни промени.

53-годишният Мишустин работи в съветското държавно управление от 1998 година и е управлявал Федералната данъчна работа от 2010 година Той няма никаква политическа тежест и изборът му за министър председател от Путин демонстрира, че той няма да играе самостоятелна роля, отбелязва Асошиейтед прес.

[Путин е внесъл кандидатурата на Мишустин за разглеждане в Държавната дума след среща с него.]
Путин е внесъл кандидатурата на Мишустин за разглеждане в Държавната дума след среща с него.

Мишустин е с репутацията на сполучлив върховен служител, който е основал "най-добрата система за събиране на налози в света ", съобщи съветската телевизия "Россия 24 ", представена от Франс прес.

По време на президентските си мандати сред 2000 и 2008 година Путин към този момент е номинирал за премиерския пост незнайни за необятната общност хора - да вземем за пример, през 2004 година тогавашния непрекъснат представител на Русия в Европейски Съюз Михаил Фрадков, отбелязва Агенция Франс Прес.

Държавната дума, долната камара на съветския парламент, ще прегледа кандидатурата на Мишустин на следващия ден, оповестиха ТАСС и Ройтерс.

От Кремъл разясняват, че Путин е внесъл кандидатурата на Мишустин за разглеждане в Държавната дума след среща с него.

Москва разгласи също, че Путин се е подписал под декрет за приемане на оставката на държавното управление.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР