Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Украйна трябва да приеме загубата на територии, за да има диалог


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е разискал с турския си сътрудник Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва в телефонен диалог през днешния ден обстановката в Украйна, Сирия и енергийни въпроси, предават Българска телеграфна агенция и Ройтерс, като се базира на пресслужбата на Кремъл.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8788
Руският президент " е подчертал деструктивната роля на западните страни, напомпващи Киев с оръжия, и предоставящи му оперативна информация и инструкции за координатите на военни цели ", се споделя в известието.

В същото време " Путин още веднъж удостовери, че Русия е отворена за сериозен разговор, при изискване, че управляващите в Киев изпълнят известни и неведнъж изразявани претенции и отчетат новите териториални действителности ", сподели още пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

От своя страна, турският президент е декларирал на съветския си сътрудник, че мирните старания в Украйна би трябвало да бъдат подкрепени от едностранно преустановяване на огъня и " визия за заслужено решение ", съобщи Ройтерс, базирайки се на неговата канцелария.

Двамата водачи също така са изразили вяра, че продължаването на контактите за ситуацията в Сирия в тристранен формат ще помогне за споразумяване на спора в тази страна.

" Обърнато бе внимание на вероятностите на уреждането на спора в Сирия. Дадена бе положителна оценка на извършената в Москва през декември 2022 година среща на министрите на защитата с присъединяване на ръководителите на разследващите служби на Русия, Турция и Сирия. Изразена бе вяра, че развиването на контактите в сходен тристранен формат ще способства за съществено възстановяване на ситуацията в Сирия, в това число за възобновяване на териториалната целокупност, решаването на казуса с бежанците и дилемите за битка с интернационалните терористични структури ", се споделя в прессъобщението на Кремъл.

От канцеларията на Ердоган показаха, че той е обърнал внимание на нуждата от предприемане от Сирия на политически стъпки за вероятно нормализиране на връзките й с Турция.

Двамата водачи са разискали също редица енергийни въпроси, в това число основаването на газов хъб в Турция и построяването на атомната електроцентрала " Аккую ", заяви още пресслужбата на Кремъл.

Ердоган и Путин са разговаряли нееднократно от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари. Турция изигра дружно с Организация на обединените нации посредническа роля за сключването на съглашението, позволяващо износа на зърно от украински пристанища, отбелязва Ройтерс.

Според пресслужбата на Кремъл Путин е повторил пред Ердоган, че всички спънки за съветския експорт на храни и торове, който Москва преглежда като част от зърнената договорка, би трябвало да бъдат вдигнати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР