Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин предлага онлайн среща на петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, плюс Германия и Иран

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През предложи да се организира онлайн среща на върха с присъединяване на петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, плюс Германия и Иран, за разискване на оръжейното ембарго против Техеран и иранското нуклеарно съглашение като цяло, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Предлагам в най-скоро време да се организира среща в онлайн формат сред държавните глави на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с присъединяване също по този начин на ръководителите на Германия и Иран ", сподели Путин в изказване, публикувано от Кремъл.

"Целта е да се очертаят стъпки, позволяващи да се избегне опълчване, изостряне на обстановката в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да се окаже групова поддръжка за по-нататъшно гладко осъществяване на резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, създаваща международноправна основа за реализиране на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) ", съобщи той.

По думите му Русия остава изцяло ангажирана със СВПД, както е известно нуклеарното съглашение с Иран, и счита договорката за значимо достижение в политически и дипломатически проект.

Путин предложи петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, дружно с Германия и Иран, да обсъдят механизъм за гарантиране на сигурността и ограничения за подсилване на доверието в Персийския залив.

Според него "това може да се реализира, в случай че се сплоти политическата воля и съзидателната сила на всичките наши страни и страните в района ". Той дефинира като неоснователни обвиняванията против Иран в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където по думите му обстановката по отношение на иранската нуклеарна договорка се е изострила.

Путин сподели, че е неприемливо да се прави шантаж и диктат от която и да е страна в региона на Персийския залив, а също в която и да е друга точка на света. Той съобщи, че "едностранният метод за търсене на решение не оказва помощ ", и прикани за групово споразумяване на проблемите в района.

Путин подсети, че Русия е показала през 2019 година актуализирана идея за сигурност в региона на Персийския залив, в която са били "очертани съответни способи за дейно решение на кълбото от проблеми в този район ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР