Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин и Меркел обсъдиха по телефона Сирия, Либия и Украйна

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и немската канцлерка Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се разискаха по телефона потребността на Сирия от филантропична помощ, съобщи Кремъл, представен от Ройтерс и ТАСС.

"Обсъдени бяха значими аспекти на обстановката в Сирия, в това число по отношение на обезпечаването на филантропичните потребности на популацията ", съобщи Кремъл.

Двамата водачи също по този начин показаха паника от усилването на боевете в Либия и изрекоха поддръжка за четиристранните договаряния за спора в Източна Украйна.

"Путин и Меркел показаха паника от усилването на бойните дейности в Либия. Подчертано беше, че няма опция на бързото преустановяване на огъня и започването на междулибийски договаряния под егидата на Организация на обединените нации ", съобщи Кремъл.

Русия: Ние и Турция поддържаме мирния развой в Либия

В изказването беше посочено, че "от съветска страна е дадена позитивна оценка на посредническите старания на Египет за спокойно споразумяване на либийската рецесия след решенията на Берлинската интернационална конференция на 19 януари 2020 година ", написа Българска телеграфна агенция.

Путин и Меркел също по този начин означиха неналичието на прогрес при осъществяването на Минск-2.

"Продължава обмена на отзиви за обстановката от позиция на уреждането на вътрешноукраинския спор. Изказана беше угриженост поради неналичието на прогрес в осъществяването на минските договорености от 2015 година, а също решенията на "нормандската четворка " след срещата на върха в Париж през 2019 година ", съобщи Кремъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР