Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Руска медия очаква мизерия и засилване на репресиите

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През прикани жителите интензивно да вземат участие в общонародния избор за конституционни промени, плануван от него за 1 юли. Решението е взето с оглед стабилизирането на обстановката с ковид в страната, написа "Росийская газета ".

Конституционната промяна, препоръчана от Путин през януари, ускорява някои президентски пълномощия. Допълнение, включено през март, ще му разреши да остане на власт до 2036 година Проектът планува също минимална заплата и покачване на пенсиите. В текста се загатва категорично вярата в Бог и се удостоверява правилото, че бракът е вероятен единствено сред мъж и жена.

"Първоначално бе планувано референдумът да е през април, само че той бе отсрочен заради коронавирусната рецесия. Първи юли е разгласен за почивен ден в Русия. Путин разпореди на Централната изборна комисия (ЦИК) и на санитарната организация Роспотребнадзор да се погрижат особено за спазването на всички антивирусни ограничения. С цел оптимално да се избегне скупчване на хора в секциите ще може да се гласоподава предварително, от 25 юни ", показва "Росийская газета ".

"Основен ще е правилото за оптималната безконтактност ", съобщи на видеоконсултация с президента председателката на ЦИК Ела Памфилова. Гласуващите ще бъдат раздалечени във времето и пространството, всички ще получат персонални защитни средства - маски и ръкавици, даже еднократни писалки. Членовете на комисиите ще бъдат тествани за ковид. На входа ще се мери температурата на всички. "По-безопасно, в сравнение с да отскочиш до магазина ", увери Памфилова, представена в официоза.

Датата 1 юли е алегорична - вотът е плануван тъкмо една седмица след идния Парад на успеха в съветските градове и седмица преди отбелязвания в страната Ден на любовта, фамилията и верността. Посланията, които носят тези празници, са намерили отражение и в поправките към главния закон, акцентират специалисти, говорили пред "Известия ".

Владимир Путин насрочи Парада на успеха

"Властите разчитат на въодушевлението и позитивната настройка от Парада на успеха, който се чака да изиграе мобилизираща роля ", разяснява източник, непосредствен до Кремъл, който цитират "Ведомости " и "Новая газета ".

"Или коронавирусът е измършавял дотолкоз, че не може повече да се противи на общонародния избор, или народът е станал по-здрав и може най-сетне да направи нещо от дълго време мечтано ", иронизира "Комерсант ".

"Путин не се готви за никакъв спомагателен мандат и цялото това бързане е поради утежняване на здравето му ", допуска опозиционната "Свободная преса ".

"Очертава се следната картина: де юре президент си остава Путин, само че де факто ръководи Държавният съвет " - през днешния ден консултативен орган към президента. Новите му пълномощия съгласно измененията в конституцията на процедура дублират президентските, написа вестникът.

"Щом поправките бъдат признати, Путин ще може към този момент да не поддържа позата си, имитирайки грижа и болежка за народа. Хората в Русия би трябвало да чакат стремглаво утежняване на виталното ниво. По-просто казано - бедност. Това ще ускори митингите, а властта ще ускори репресивната си политика ", предвижда "Свободная преса ".

Путин организира работна среща в Кремъл след близо два месеца на работа от резиденцията си

Сред опозиционерите в Русия има консенсус, че измененията в конституцията са неприемливи. Продължават обаче разногласията по какъв начин да убедят хората в това, написа "Независимая газета ".

По данни на всекидневника набира известност концепцията конституционният плебисцит да бъде трансфорат в протестен флашмоб. Предлага се за задачата да бъде употребявано предварителното гласоподаване, започващо седмица преди 1 юли. Участниците би трябвало да дойдат в секцията, да отбележат в бюлетината отговора "не ", да се снимат с нея и да качат фотографията в интернет под някой натруфен хаштаг. Опозицията цели да реализира вирусно разпространяване на тези селфита, добавя "Независимая газета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР