Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин със заплашително предупрежение към Латвия: Щастието няма да ги споходи

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разкритикува със заплашителни мнения отношението на балтийската страна Латвия към част от съветското ѝ население, съобщи ДПА.

„ Не имам вяра, че щастието ще споходи тези, които водят такава политика. Тези, които се отнасят към елементи от популацията си – безусловно – като към прасета, не би трябвало да се учудват, в случай че това се обърне против тях “, съобщи Путин нощес в Москва.

Според съветската осведомителна организация ТАСС Путин е споделил това на съвещание на Руския съвет по правата на индивида. Контролираният от Кремъл съвет е обсъждал промени в закона за чужденците в Латвия. Около един на всеки четирима от възлизащото на почти 1,8 милиона души население на дребната страна е от съветски генезис. Много руснаци обаче не са латвийски жители, а имат статут на лица без поданство, отбелязва ДПА.

След съветската инвазия в Украйна Латвия вкара езикови проби за тези хора, с цел да ревизира ежедневните им знания по латвийски език. Те са застрашени от лишаване на разрешението им за престояване.

Путин изрази разбирането си за обстоятелството, че всяка страна изисква от жителите си да имат съществени знания за културата и езика. Въпреки това той съобщи, че статутът на хората, които нямат поданство, съставлява отклоняване от правните правила.

По думите на съветския президент Москва ще провежда по съответния метод връзките си със страните, които дискриминират руснаците. Тя би могла също по този начин да поддържа руснаците в чужбина да се завърнат в историческата си татковина.

Ако те не желаят да заминат, а са изгонени, тогава не можем да създадем нищо по въпроса, само че би трябвало да създадем подобаващи условия за тези хора, съобщи Путин.

Сред аргументите, които Кремъл употребява, с цел да оправдае войната против Украйна, е хипотетичното угнетяване на рускоезичното население, показва Българска телеграфна агенция.

Междувременно под наем аероплан транспорти до Москва 120 съветски жители, евакуирани от линията Газа, заяви съветското министерството на изключителните обстановки, представено от Ройтерс. В изказване на ведомството, оповестено в приложението Телеграм, се споделя, че измежду пасажерите на борда на самолета „ Илюшин “-76, който се е приземил в Москва, е имало 30 деца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР