Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин разжалва командира на Тихоокеанския флот на Русия

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През извърши рокади във Военноморския флот, който също взе участие в бойните дейности против Украйна. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10236
Адмирал Сергей Авакянц подаде оставка в четвъртък като пълководец на Тихоокеанския флот, заяви " Комерсант ", базирайки се на представителя на президента в Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев. 65-годишният Авакянц беше на този пост към този момент 15 години.

Днес на негово място бе назначен адмирал Виктор Лиина, който до момента командваше съветския Балтийски флот. Там пък е пратен за пълководец вицеадмирал Владимир Воробьов, оповестяват съветски медии. 

Според Трутнев, откакто напусне поста си, Авакянц ще бъде назначен за шеф на щаба, отговарящ за центровете за военно-спортна подготовка и патриотично образование. Това обаче се приема като разжалване и пенсиониране на опитния адмирал.

На 14 април министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи, че Тихоокеанският флот е наведен в цялостна бойна подготвеност като част от " неочаквана инспекция ".

През февруари 2023 година Politico, базирайки се на представител на Силите за защита на Таврическото направление на Въоръжените сили на Украйна, заяви, че по време на щурма на Въгледар съветската войска може да загуби целия състав на елитната 155-а морска бригада, която принадлежи на Тихоокеанския флот.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР