Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин поиска предложения от военното командване как да продължи кампанията в Украйна


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През изиска да чуе оферти от висшето военно командване по какъв начин да продължи акцията в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на Кремъл.

Путин приказва по време на посещаване в обединявания щаб на родовете войски, участващи в по този начин наречената специфична военна интервенция.

На видеокадри, публикувани от Кремъл, съветският президент ръководи съвещание с присъединяване на към десетина души, седнали към кръгла маса. До него са министърът на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб ген. Валерий Герасимов - и двамата остро подложени на критика от по-твърдолинейните коментатори.

След това Путин беше показан на друга конферентна маса в щаба, приканвайки присъстващите представители на военното командване да дадат оферти по какъв начин да се продължи оттук насетне.

" Уважаеми приятели, ще изслушаме командващите на всяко оперативно направление. Бих желал да чуя предложенията Ви за нашите най-краткосрочни и средносрочни дейности ", сподели Путин.

На оповестените на уеб страницата на Кремъл фотоси от съвещанието се вижда, че на срещата е участвал и генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин, който е и главнокомандващ на всички съветски войски, участващи в боевете в Украйна.

Путин е прекарал целия вчерашен ден в щаба, сподели пред организация Интерфакс представителят му Дмитрий Песков. Повече детайлности за визитата на съветския президент, в това число къде тъкмо се намира щабът, не бяха обявени.

Поредица провали през миналите 10 месеца на боеве, довели до съветските отдръпвания от региона на Киев и от втория по величина град в Украйна - Харков, а неотдавна и от Херсон, принудиха Путин да прибегне до готовност на резервисти и провокираха изненадващи рецензии от страна на военни блогъри и някои хора от обкръжението на съветския президент.

Откакто Суровикин бе назначен през октомври за главнокомандващ " специфичната военна интервенция " в Украйна, съветските сухопътни войски се концентрираха повече върху защитата, в сравнение с върху настъпателните дейности, а на този декор талази от въздушни удари по украински градове оставиха милиони цивилни без отопление, електричество и вода по цели дни в изискванията на предстоящ зимен сезон, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР