Руският президент Владимир Путин вероятно все още иска да завземе

...
Руският президент Владимир Путин вероятно все още иска да завземе
Коментари Харесай

В Пентагона виждат желания на Путин за още завоевания и за цяла Украйна

Руският президент Владимир Путин евентуално към момента желае да завземе доста, в случай че не и цяла Украйна, само че трябваше да стесни тактическите си цели във войната, сподели във вторник заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по Колин Кал, оповестява " Ройтерс ".

" Все още мисля, че той има планове за забележителна част от Украйна, в случай че не и за цялата страна. Въпреки това не мисля, че може да реализира тези цели ", сподели Кал, изказвайки се на събитие, проведено от Центъра за нова американска сигурност.

" Те може да реализират тактически триумфи на места. Украинците се държат. Не мисля, че руснаците имат потенциала да реализират тези грандиозни цели. "

Русия изостави офанзивите си против няколко украински града към един месец след нашествието си, откакто не съумя да реализира забележителен прогрес - съветските управляващи настояват, че това е по този начин, тъй като са постигнали задачите си.

Оттогава Москва се концентрира върху източния район на Донбас, където в този момент завзема част от земята.

В двете провинции, включващи Донбас, силите на Путин управляват към 95 % от Луганск и половината от Донецк.

Град Северодонецк в източен Луханск към момента не е блокиран от съветски войски, само че те управляват към 80 % от региона и са унищожили и трите моста, водещи от него, сподели районен чиновник.

Превземането на Северодонецк и прилежащия Лисичанск ще даде на Москва цялостен надзор над Луганск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР