Руският президент Владимир Путин възнамерява в рамките на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин възнамерява в рамките на срещата на
Коментари Харесай

Путин се готви за важни срещи с Макрон, Меркел и Зеленски в Париж

Руският президент Владимир Путин има намерение в границите на срещата на върха на нормандската четворка в понеделник в Париж да организира двустранни срещи с украинския президент Володимир Зеленски, с френския президент Еманюел Макрон и с немския канцлер Ангела Меркел, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

"(Планираме) да проведем прекомерно значими двустранни срещи и с президента Макрон, и с канцлера на Германия Меркел, и с украинския президент Зеленски ", означи Песков.

По думите му Кремъл чака, че срещата на върха на нормандската четворка ще способства за споразумяване на спора в Югоизточна Украйна и ще удостовери безалтернативността на процеса "Минск 2 ".

"(Путин) е надъхан съществено, а упованието е единствено едно - да се способства за уреждането на вътрешноукраинския спор в югоизточната част на страната ", акцентира представителят на съветския президент и добави: "Да се обезпечи още един път общото схващане на безалтернативността на осъществяването на Минските съглашения и да не допуснем опитите за каквито и да било отклонения от тях. "

Песков изрази също убеденост, че Париж ще успее да обезпечи всички нужни условия за провеждането на срещата на върха, макар протестните акции в града.

"Не преувеличаваме заплахата за организирането на срещата на върха и сме уверени, че френските управляващи са в положение и отлично, ще обезпечат нужните условия, с цел да се състои тази среща ", сподели представителят на Кремъл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР