Руският президент Владимир Путин в интервю за документален филм на

...
Руският президент Владимир Путин в интервю за документален филм на
Коментари Харесай

Путин отговори на Оливър Стоун кой ще е победител в "гореща" война САЩ - Русия

Руският президент Владимир Путин в изявление за документален филм на Оливър Стоун отговори на въпроса, кой ще победи, в случай че " студената " война сред Русия и Съединени американски щати се трансформира в " гореща " с потребление на оръжия за всеобщо поразяване. Откъс от изявлението с съветския водач е публикувано от телевизионния канал Showtime.

" Мисля, че никой няма да оцелее ", сподели Путин.

Руският президент дефинира руско-американските връзки като най-лошите от времето на „ Студената война”. Той означи, че фундамента на взаимното съдействие, формирал се в течение на предходните десетилетия, е бил опустошен.

В показания откъс президентът също дава отговор на въпроса, има ли очаквания, че връзките сред Съединени американски щати и Русия ще се подобрят: " Надежда има постоянно. Докато не стартират да ни носят в бели чехли към гробището ".

Showtime пусна клипа в навечерието на премиерата на документалния филм Оливър Стоун за Владимир Путин, който ще бъде излъчен от телевизионния канал сред 12 и 15 юни.

В началото на юни телевизия CBS сподели откъс от изявлението, в което Оливър Стоун приказва за пет незнайни покушения против Путин. Отговаряйки на въпрос за тях, съветският президент споделя: " Знаете ли какво споделя нашият народ? На който му е писано да бъде обесен, няма да се удави ".

Оливър Стоун приказва през април 2017 година, че има намерение да пусне кино лентата за Путин, с цел да " показа нова позиция, за която ние, американците, не сме чували ". " Путин е един от най-важните водачи в света, а тъй като Съединени американски щати го оповестиха за зложелател - популярен зложелател, аз считам, че е доста значимо да чуем това, което той може да каже ", изясни той.

Президентът на Русия не пропусна и тематиката с НАТО. Той съобщи, че НАТО през днешния ден си търси външен зложелател, с цел да оправдае своето битие. „ Повече няма Източен блок, няма го Съветския съюз. Защо тогава съществува НАТО? Струва ми се, че с цел да се оправдае съществуването на НАТО, е нужен външен зложелател, непрекъснато се търси външен зложелател или някакви провокации, с цел да се уточни някой като противник”, сподели Путин.

По информация на Variety.com, съветският водач и режисьорът Оливър Стоун в хода на подготовката а изявлението са изгледали известният филм на Стенли Кубрик „ Доктор Стрейнджлов или по какъв начин престанах да се опасявам и заобичах бомбата”, който споделя за предполагаем нуклеарен спор сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати.

При това друго издание, The Daily Beast повтаря ослепителен откъс на президента на Русия по отношение на този филм. „ Кубрик е планувал някои проблеми дори даже от техническа позиция, неща, които ни карат да се замислим за действителните закани, които съществуват... Работата е там, че от това време малко неща са се трансформирали. Единствената разлика е в това, че актуалните системи за въоръжение стават все по-сложни. Но концепциите за приложимост на ответното оръжие и невъзможността за надзор на тези системи за въоръжение, както и преди, са на дневен ред. Това става все по-сложно и опасно”, счита съветският президент.

Забавен случай е станал след гледането на кино лентата, когато Стоун подарил на съветския водач ДВД-диск с кино лентата Оказало се, че кутията с диска е била празна. Разбирайки това, Путин се върнал при Стоун и му посочил, че кутийката е празна. Станало ясно, че популярният режисьор не запомнил да постави диска в кутията. „ Типичен американски подарък”, коментирал съветският президент.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР