Руският президент Владимир Путин уволни двама полицейски генерали за случая

...
Руският президент Владимир Путин уволни двама полицейски генерали за случая
Коментари Харесай

Путин уволни двама генерали заради случая с журналиста Голунов

Руският президент Владимир Путин уволни двама полицейски генерали за случая с журналиста Голунов , оповестява ТАСС.

Подписани са укази за уволняване на генерал-майор Андрей Пучков - шеф на дирекция " Вътрешни работи " в Западната административна област на Москва, който открива наказателно дело против Иван Голунов , публицист в онлайн изданието " Медуза ".

Освободен е и началникът на дирекция " Контрол на трафика на опиати " в Министерство на вътрешните работи Русия в Москва, генерал-майор Юрий Девяткин.

Петицията за уволняване на Пучков и Девяткин е адресирана от ръководителя на Министерството на вътрешните работи Владимир Колоколцев.

Причината е в обстановката към наказателното дело против журналиста на интернет изданието " Медуза " Иван Голунов. На 11 юни Колоколцев оповестява, че производството на Голунов е спряно " заради неспособността да се потвърди присъединяване в закононарушението ", самият публицист е освободен.

Материалите за вътрешно следствие от звеното за вътрешна сигурност на Министерството на вътрешните работи на Русия са изпратени в следствената комисия , с цел да се оцени законността на дейностите на полицейските чиновници, взели участие в задържането на Голунов. Те са отстранени от служба, изяснява министърът.
 В Русия снеха обвиняванията и освободиха проверяващия публицист Голунов
В Русия снеха обвиняванията и освободиха проверяващия публицист Голунов

След мощния отпор от страна на съветската общественост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР