Руският президент Владимир Путин уволни двама генерали от полицията във

...
Руският президент Владимир Путин уволни двама генерали от полицията във
Коментари Харесай

Путин уволни генерали от полицията след ареста на журналиста Голунов

Руският президент Владимир Путин уволни двама генерали от полицията по отношение на делото Голунов.
Журналистът Иван Голунов беше задържан и освободен откакто обвиняванията за владеене на опиати бяха оттеглени. Случаят провокира всеобщи митинги в Русия, оповестява Българска национална телевизия.

Журналистът Иван Голунов бе арестуван преди на 6 юни и упрекнат в владеене и опит за търговия с опиати. Руското Министерство на вътрешните работи приключи наказателното гонене на журналиста, след не съумя да показа доказателства за виновността му. Новината заяви преди два дни министърът на вътрешните работи на Русия Владимир Колоколцев. Министърът добави, че ще предложи на президента Путин началникът на районното ръководство на Москва, чиито чиновници са задържали публицисти, да бъде отхвърлен от работа.

Обстоятелствата към задържането на Голунов, публицист от интернет изданието „ Медуза “, провокираха рецензии от страна на доста сътрудници на журналиста, които проведоха серия от митинги пред постройката на основното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Москва. Впресата и обществените мрежи се появиха доста изявления в негова поддръжка, а три бизнес вестника – РБК, „ Комерсант “ и „ Ведомости “ – излязоха на 10 юни с идентични първи страници, отдадени на Голунов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР