Руският президент Владимир Путин ускори собственото си падение с войната

...
Руският президент Владимир Путин ускори собственото си падение с войната
Коментари Харесай

Путин се самоуби с нахлуването в Украйна

Руският президент Владимир Путин форсира личното си проваляне с войната в Украйна, която не може да завоюва, съобщи съперникът на съветския президент в заточение и някогашен магнат Михаил Ходорковски, съобщи БГНЕС. В изявление от Лондон Ходорковски съобщи пред телевизия France 24, че решението на Путин да подреди инвазия в Украйна е " прочувствен " ход на водач, който става все по- " параноичен ".

" Това е самоубийство. Той не може да завоюва в Украйна, даже в случай че превземе Киев и Харков. Това форсира неговия край. " " Режимът ще се разпадне. Това няма да е бързо, приказваме за една или две години ", сподели Ходорковски, като добави, че краят може да настъпи заради срив на стопанската система. Ходорковски дълго време беше най-известният пандизчия в Русия, затворен от 2003 до 2013 година по обвинявания, които съгласно поддръжниците му са били измислени поради смелостта му да се опълчи на Путин. Но преди ареста си Ходорковски, като изпълнителен шеф на петролния колос ЮКОС, е опознал с Путин от първа ръка посредством персонални срещи.

Той твърди, че преди да стартира нашествието, Путин е бил на път да остане на власт доживотно, само че в този момент е позволил " историческа " неточност. " Той не е вманиачен. Въпреки че демонстрира някои признаци на параноична грохналост... Той се опасява да не бъде погубен. Но от клинична позиция той не е вманиачен. " Ходорковски съобщи, че след повече от две десетилетия на власт и заобиколен от съветници, които се опасяват да му кажат истината, Путин мощно е подценил мащаба на украинската опозиция. " Той си мислеше, че ще бъде посрещнат в Украйна с цветя и рози. Той не очакваше това ", заключи Ходорковски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР