Руският президент Владимир Путин удостои с почетно звание бригада, обвинена

...
Руският президент Владимир Путин удостои с почетно звание бригада, обвинена
Коментари Харесай

Путин награди руската бригада, обвинена за военни престъпления в Буча

Руският президент Владимир Путин удостои с почетно звание бригада, упрекната от Украйна за , оповестява " Радио свободна Европа ".

Указ, подписан от Путин на 18 април, дава на 64-та мотострелкова бригада званието " гвардейци за отбраната на родината и държавните ползи " и възхвалява " всеобщия подвиг и героизъм , непримиримост и храброст " на нейните членове.

Украинското министерство на защитата съобщи, че подразделението е направило военни закононарушения по време на окупацията на Буча, град северозападно от Киев и даде обещание да търси правдивост за жертвите.

Повечето от убитите цивилни в Буча са умряли от огнестрелни рани, заяви украинската полиция предходната седмица. Някои от жертвите са с вързани ръце зад тила .

Руските управляващи настояват, че съветските сили не са атакували цивилни в Украйна и обявиха, че видеоклипове от Буча, показващи телата на цивилни, лежащи по улиците, са инсценирани, с цел да оправдаят новите западни наказания и да нарушат договарянията за преустановяване на огъня.

Обявяването на почетното звание бе направено, до момента в който Русия продължава войната си против Украйна, която умъртви хиляди хора, изхвърли милиони украинци от домовете им и докара до огромни наказания против Москва.
 Украйна: 403 тела на цивилни са открити в Буча, броят им пораства
Украйна: 403 тела на цивилни са открити в Буча, броят им пораства

Кметът предизвестява жителите към този момент да не се връщат в града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР