Руският президент Владимир Путин трябва да бъде изправен пред Международния

...
Руският президент Владимир Путин трябва да бъде изправен пред Международния
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Путин трябва да отговаря пред Международния наказателен съд

Руският президент Владимир Путин би трябвало да бъде изправен пред Международния углавен съд за военни закононарушения, съобщи в изявление за  телевизионния новинарски канал Билд, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Това е значимо за мен. Няма подозрение, че в Украйна са били осъществени военни закононарушения. Затова ние поддържаме събирането на доказателства за вероятно произвеждане в Международния углавен съд. Това е основата на нашата интернационална правна система. И в последна сметка Путин е виновен ”, акцентира на конференция в Киев.

Запитана дали един ден Путин ще бъде изправен пред съда, тя отговори: „ Вярвам, че е допустимо “.

Лидерът на Европейска комисия акцентира, че европейците би трябвало да запазят решимостта си против Москва и че глобите на Европейски Съюз против Русия ще продължат.

По време на визитата си в Украйна за бъдещата интеграция на страната в Европейски Съюз фон дер Лайен даде обещание, че разкъсваната от войната страна ще има поддръжката на Европа „ колкото е належащо ".

Преди Европейски Съюз да даде пълноправно участие, Киев ще се причисли към Единния европейски пазар, разгласи междвременно президентът Володимир  Зеленски.

„ Още през ноември следва да осъществим седемте рекомендации на Европейска комисия, които получихме със статута претендент. Оценката за напредъка ни в интеграцията би трябвало да стартира допустимо най-скоро. И идната година би трябвало да изясним основния въпрос: по кое време можем да стартираме договаряния за участие. Украинската страна ще направи всичко за това.

И като детайли на доближаване преглеждаме такива неща като режима на вътрешния пазар на Европейски Съюз, като унифициране на нашата институционална работа, да вземем за пример в митниците - в взаимния митнически надзор сред Украйна и страните от Европейски Съюз. Вече работим върху това ”, акцентира Зеленски. Вчера той се срещна и беседва на четири очи с Урсула фон дер Лайен, която дойде на аудиенция в Киев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР