Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а поставянето

...
Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а поставянето
Коментари Харесай

Путин сравнява комунизма с християнството


Руският президент Владимир Путин съпостави комунизма с християнството, а слагането на Владимир Ленин в пантеон с почитта към мощите на светците.

Може би в този момент ще кажа нещо, което на някого няма да е понрави, само че въпреки всичко ще го кажа по този начин както го мисля. Най-напред вярата нас постоянно ни е съпровождала, тя е укрепвала, когато в нашата страна на нашия народ е било изключително тежко. Имало е и сурови богоборчески години, когато са убивали свещеници, разрушавани са били храмове. Но по едно и също време бе създавана нова вяра. Комунистическата идеология в действителност е доста сродна с християнството – независимост, приятелство, правдивост – всичко това е заложено в светото писание, там всичко има. А кодексът на строителя на комунизма? Това е сублимация, това е толкоз примитивна извадка от Библията – нищо ново не са измислили – съобщи Путин в изявление за кино лентата „ Валаам “, фрагмент от който бе показан в програмата „ Всяка неделя “ на ТВ канала Русия 1.

Руският президент съпостави отношението на комунистите км Ленин с почитта към светците в християнството. Вижте, Ленин го поставиха в пантеон. По какво се отличава той от мощите на светците за православните или просто за християните. Когато ми споделят, че в християнството няма такава традиция, а по какъв начин да няма – идете в Атон, вижте там има мощи на светци, а и у нас също има свети мощи, посочи Путин.

По създание новата тогавашна власт нищо не е измислила, тя просто е приспособила в своята идеология това, което човечеството от дълго време е изобретило, свята съветският държавен глава. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР