Руският президент Владимир Путин смята, че западните страни трябва да

...
Руският президент Владимир Путин смята, че западните страни трябва да
Коментари Харесай

Путин: Западът трябва да осъди политическите убийства

Руският президент Владимир Путин счита, че западните страни би трябвало да осъдят не изборите в Донбас, а протичащите се там политически убийства . Стопанинът на Кремъл съобщи това на конференция след края на Източноазиатската среща на върха в Сингапур, съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
По мнението на съветския държавен глава изборите в Донбас са били неизбежни, тъй като това е реакция на живеещите там хора, на политическата обстановка в страната. Путин означи също, че сега е безсмислено да се организират срещи в Нормандския формат, тъй като в Украйна е в ход предизборна акция.
„ Въобще, досега актуалните украински управляващи не са показали никакво предпочитание да извършват минските съглашения и те не вършат нищо за използването на тези сделки, не се случва нищо “, установи Путин. „ Даже Законът за специфичния статут на Донбас, който бе признат от Народното събрание на Украйна, до в този момент не е влезнал в действие, а това е основен детайл за разрешаването на обстановката “. Руският президент уточни, че всички чакат Русия да извърши минските съглашения, само че не виждат, че киевските управляващи не вършат нищо.
Освен това съветският водач акцентира, че Москва ще работи с новата власт в Украйна, каквато и да е тя и че няма друго решение на спора, с изключение на спокойно.
Путин счита, че властта в Украйна не е способна да направи каквото и да е за разрешаване на обстановката в югоизточната част на страната. „ Според мен – не. Докато такива хора са на власт в Киев, надали можем да разчитаме на спокойно позволение на въпросите на тези територии “, съобщи още съветският водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР