Руският президент Владимир Путин смени губернатора на отдалечената северна област

...
Руският президент Владимир Путин смени губернатора на отдалечената северна област
Коментари Харесай

Взрив на Covid-19 в Коми, Путин смени губернатора на северния регион

Руският президент Владимир Путин смени губернатора на отдалечената северна област Коми, откакто там стартира авансово следствие дали над 50 души в локална болница са били инфектирани с ковид от един доктор, съобщи Ройтерс.

Руската република Коми, на 1000 км североизточно от Москва, записва 56 болни, което е повече от всеки различен регион отвън самата Москва, региона към нея и Санкт Петербург.

Петдесет и пет от случаите са свързани с една болница в региона Ежва на столицата на Коми - Сиктивкар, съгласно известие на локалната администрация. Няколко часа след известието, че е почнало следствие, Кремъл разгласява президентски декрет, в който се споделя, че Путин е приел оставката на губернатора на Република Коми Сергей Гапликов и е назначил заместник-министъра на опазването на здравето Владимир Уйба за краткотраен началник на региона.

Руски медии оповестиха, че локален хирург може да е бил източникът на инфекцията в Сиктивкар, а съветският Следствен комитет, който се занимава с тежките закононарушения, разгласи че е поел следствието с предварителни инспекции по медийните изявления.

Взрив на ковид може да се окаже сложен за преодоляване в район с по-слабо оборудвана здравна работа, в сравнение с останалата част на Западна Русия, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР