Руският президент Владимир Путин, след като посети Крим, направи работно

...
Руският президент Владимир Путин, след като посети Крим, направи работно
Коментари Харесай

Путин каза: Мариупол е руски завинаги

Руският президент Владимир Путин, откакто посети Крим, направи работно посещаване в Мариупол. Според пресслужбата на президента той е отлетял за Мариупол с хеликоптер, след което е обиколил кварталите на града, разгледал е някои обекти и е разговарял с жителите му.

Путин беше съпроводен от вицепремиера Марат Хуснулин, който рапортува за построяването на нови жилищни микрорайони, обществени и просветителни уреди, жилищно-комунална инфраструктура и медицински заведения.

Хуснулин, по-специално, сподели на президента постройката на Филхармонията, която беше възобновена за три месеца. Реконструкцията на центъра на града, сподели той, се възнамерява да завърши до края на годината.

„ Центърът е мощно развален, а някои от постройките са монументи. Дълго мислихме – да разрушавам ли, да не разрушавам ли. Решихме да съхраним, направихме цялата планова и разчетна документи. Искаме да приключим центъра до края на годината, най-малко предната част “, сподели Хуснулин.





Той добави още, че в града е пуснат градският превоз, към този момент работят 110 рейса, а до лятото ще тръгнат и трамваите.

„ Хората започнаха да се връщат. Когато видяха, че тече реституция, хората започнаха интензивно да се връщат. Нарастване на популацията “, сподели той.

Според пресслужбата в микрорайон Невски Путин е разговарял с локалните поданици, а по-късно по покана на едно от фамилиите е посетил дома им.

„ Държавният глава прегледа и крайбрежната линия на Мариупол в региона на яхтклуба, постройката на театъра, паметните места в града “, заяви пресслужбата на президента.

Сред високопоставените лица, посетили преди този момент Донбас, Херсонска област и Запорожие, са първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин и заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев.

Самият Путин до момента не е посещавал нови райони на страната; предишния ноември Кремъл сподели, че президентът ще отиде в Донбас, " когато му пристигна времето ".

Пътуването предстоящо провокира истерична реакция в Киев. Съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи, основателят на „ Миротворец “ Антон Геращенко написа в своя TG канал: „ Целта на подготвяното посещаване е ( презрян отговор на решението на Международния углавен съд) на заповедта за арест на интернационалния нарушител и кървясъл фанатик. "

И също по този начин Геращенко декларира, че " най-вероятно това е бил двойник, а не самият съветски президент ".

Е, кучето си лае, керванът си върви. Несъмнено доста патриоти биха желали Путин да посети постоянно обстрелвания Донецк - в края на краищата украинският президент Володимир Зеленски постоянно театралничи в безвредни места на бойни зони, поддържа връзка с военните и връчва награди. Но има ли потребност от това за Путин? Да се състезавате с актьор във кино продукции?

Въпреки това първото посещаване на президента на нови територии е явен и открит сигнал - това е съветска земя и ние няма да си тръгнем отсам.

Освен това то е и опит да се даде ясно да схванат на Киев и Вашингтон, че желанията им да нападат крайбрежието на Азовско море са обречени на неуспех и няма да донесат нищо положително. Това е и сигнал към съветските вложители, че Русия повече няма да разреши градът още веднъж да бъде трансфорат в руини и че е безвредно да се влага в нови райони, възстановявайки мирния живот тук...

- " Баща ми пристигна да управлява парите, вложени във възобновяване на Мариупол. В същото време той очерта вероятностите ", - споделя докторът по философия, завеждащ катедра " Социология и ръководство " на БГТУ на името на В.Г. Шухов Михаил Игнатов.

— " Сигналът е елементарен, само че доста значим. Това е наша територия, пристигнали сме вечно, с нас ще бъде по-добре. И най-важното - не ни е боязън. "

" СП ": Не е ли просто сигнал към Киев, който възнамерява там контранастъпление - да им се споделя да не посмеят?

- Включително. Въпреки че постоянно подаваме този сигнал. Формата на този сигнал е значима тук. Във време, когато Зеленски, в случай че пристигна „ на фронта “, е целият в ризница, трептящ и носещ със себе си единствено гибел и страдалчество, Владимир Владимирович идва да инспектира строителните площадки на нова Русия и да отбелязя бъдещето.

" СП ": В Украйна към този момент приказват, че е бил двойник. Как да се отнасяме към това? Може ли някой да повярва на това?

- Изобщо да не ни пука. Има всеобща неуравновесеност. Те ще кажат всичко там, единствено с цел да покажат „ да, ние въобще не сме го създали “. Води се война до последния украинец, в това число и в главите им.

" СП ": Може би въпреки всичко си струваше да отиде в Донецк? Това е единствено час път с кола. Или до Мариупол не на въртолет, а по сухопътен кулоар. И не под прикритието на нощта, само че някак си не наподобява доста съществено - украинските пропагандисти към този момент пишат: Посетил е „ потьомкиново село “...

- Ето един въпрос към ФСО. Разбира се, би било отлично да посетите Донецк и Киев. И по този начин с всички спирки до Берлин. Но всяко нещо си има своето време. Ще пристигна, без подозрение.

Що се отнася до реакцията в украинските медии, друго не може да се чака от тях. Преведете " зрада " на " превъзмогване " - те го обичат. Но, както се споделя, кучетата си лаят, а керванът си върви.

" СП ": Защо Зеленски умерено идва на фронтовата линия: в Купянск, в Артемовск - където всички го ненавиждат. Не се опасява от нищо?

- Пак споделям, когато той идва там, това е по-скоро " кацането на американците на Луната " - делът на художествената продукция е голям. Това едно. И второ, той знае, че не сме паднали толкоз ниско, че да унищожим президента на неприятелска страна.

- Посещението на Путин в Мариупол имаше темперамент на работно пътешестване, - акцентира Дмитрий Ежов, доцент от катедрата по политически науки на Финансовия университет към държавното управление на Русия.

- И това изяснява доста, изключително в случай че го разгледаме спрямо очевидните пиар дейности на Зеленски. В този смисъл неналичието на външен антураж под формата на допустимо придвижване по сухопътния кулоар е естествено.

Просто хеликоптерите са по-бързи. Всъщност съветският президент съумя да надиграе западните източници, които се считат за осведомени. Пътуването се оказа ненадейно и като цяло неофициално.

Сигналът за Запада от визитата на президента на Русия в Мариупол може да бъде единствено един: фактът, че това е съветска територия, е приключен факт, без значение кой какво е подготвен да признае и кой не е подготвен да признае обективната действителност.

Прави усещане обаче, че както украинските, по този начин и западните медии са склонни да оспорват самия факт на визитата на президента в Мариупол – явно е по какъв начин да реагират в тази обстановка и по какъв начин да отговорят, те не знаят…

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР