Руският президент Владимир Путин ще се опита да разшири конвенционалните

...
Руският президент Владимир Путин ще се опита да разшири конвенционалните
Коментари Харесай

ISW: И през 2023 Путин ще продължи да воюва в Украйна

Руският президент Владимир Путин ще се опита да разшири стандартните военни интервенции , с цел да задържи окупираните преди този момент територии и да сътвори условия за преустановяване на западната поддръжка за Украйна.

Това заяви в дневния си разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите означават, че е малко евентуално съветският деспот да ескалира с тактически нуклеарни оръжия, с изключение на при неочакван срив на съветската войска, който би разрешил на украинските сили да напреднат на целия спектакъл на военните дейности.
 Путин задушава генералите чрез своите псета Пригожин и Кадиров
Путин задушава генералите чрез своите псета Пригожин и Кадиров

Руски опозиционер разкрива секрети от Кремъл

" Също по този начин е доста малко евентуално Путин да се стреми към директен боен спор с НАТО ", акцентира ISW.

Според специалисти съветският президент ще продължи да загатва за опцията да употребява нуклеарни оръжия и да заплашва Алианса. По този метод той ще се опита да спре помощта, която Западът ще даде на Украйна през зимата.

" Тази прогноза се основава на две оценки. Първо, Путин основава условия за продължение на хвърлянето на зле подготвени съветски войски непосредствено в бойните дейности в Украйна в обозримо бъдеще, вместо да прекрати интервенциите за възобновяване на ефикасни военни сили. Второ, теорията за успеха на Путин се основава на потреблението на суровата зима , с цел да се пречупи волята на Европа ", се изяснява в отчета.

Институтът за проучване на войната добавя, че неотдавна завършилата частична готовност в Руската федерация навежда на мисълта, че съветският деспот има намерение да продължи война и през 2023 година

Усилията на Русия за основаване на сили ще се реализират в границите на няколко предвидими интервала от време. Путин разгласи, че " частичната готовност " на резервистите е завършила. тази декларация значи, че по принцип съветските военни ще спрат да приканват резервисти и вместо това ще се съсредоточат върху завършването на късите им интервали на образование, преди да ги изпратят да се бият в Украйна.
 Голям е политическият <a href=залог за Путин в борбата за Херсон " >
Голям е политическият залог за Путин в борбата за Херсон

Освобождението на Херсон от Украйна би могло да накара Путин да употребява " мръсна бомба "

ISW по-рано оцени, че множеството от останалите призовани резервисти ще дойдат на театъра на военните дейности през идващите няколко седмици.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че продължаващите старания за готовност на запаса ще се показват в възобновяване на напъните за набиране на " доброволци ", евентуално в доброволчески батальони - старания, които значително бяха отсрочени по време на " частичната готовност ". Русия евентуално ще се бори да попълни бързо новите " доброволчески " елементи след призоваването на запаса и бягството на стотици хиляди руснаци, които се притесняваха от тези призовки.

Така продължаващите опити за основаване на " доброволчески " елементи евентуално ще генерират дребна значима бойна мощност и ще бъдат разпределени в нескончаем интервал от време.

Частичната готовност и напъните за набиране на доброволчески батальони са още едно доказателство, че съветската войска не разполага с останали неангажирани сухопътни сили, които да изпрати. Руската войска обаче евентуално няма да може да задържи призованите наборници в регионите за образование за повече от шест месеца, защото идващото полугодишно приканване на наборници нормално стартира към 1 април 2023 година
 Готвачът на Путин желае да има своя частна бойна авиация
Готвачът на Путин желае да има своя частна бойна авиация

Путин демонстрира, че желае да унищожи Украйна

Следователно наборните военнослужещи, призовани от 1 ноември 2022 година, евентуално ще бъдат разпределени в бойни и поддържащи елементи в Украйна и ще стартират да идват на бойното поле към май 2023 година

Руските военни обаче евентуално ще сметнат за належащо да изпратят тези наборници в елементи в Украйна в края на шестмесечния интервал на първичното им образование, защото надали ще има задоволително функционални бойни елементи в родните пунктове в Русия, които да ги одобряват. Руската войска е заела напълно наличните си сухопътни елементи в Украйна в поредност от старания за генериране на сили, както към този момент оповестиха специалистите от ISW.

Британското разузнаване обаче е скептично до каква степен зле подготвени резервисти и деморализирани новобранци ще трансформират обстановката на бойното поле.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР