Руският президент Владимир Путин ще посети на 16 септември Анкара,

...
Руският президент Владимир Путин ще посети на 16 септември Анкара,
Коментари Харесай

Путин отива на тристранна среща за Сирия в Анкара на 16 септември

Руският президент Владимир Путин ще посети на 16 септември Анкара, с цел да взе участие в тристранна среща с президентите на Турция и Иран, отдадена на Сирия, съобщи ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви на конференция през днешния ден, че по време на визитата Путин ще има и двустранни срещи с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и с иранския президент Хасан Рохани.

Песков напомни, че в понеделник е планувана тристранна среща за Сирия на гарантите на процеса от Астана.

Председател на срещата ще бъде турският президент.

Ситуацията в Сирия се връща в мирното русло - там са останали единствено обособени огнища на напрежение. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров в изявление за съветския в. "Труд ".

"Войната в Сирия в действителност завърши. Страната последователно се връща към естествения, кротичък живот. Отделни огнища на напрежение към момента има единствено в територии отвън контрола на сирийското държавно управление като Идлиб и източния бряг на р. Ефрат ", показва Лавров, чието изявление цитира ТАСС.

При това състояние през днешния ден е най-важно "да се даде на Сирия сложно филантропично подпомагане и да се придвижи напред политическият развой, целящ споразумяване на рецесията, за реализиране на сигурна и трайна стабилизация в страната, а също и в близкоизточния район като цяло ".

Според Москва образуването и задействането на комитет, който да създаде конституционна промяна, ще са значим стадий в реализирането на този "политически развой, воден и осъществен от самите сирийци със съдействието на Организация на обединените нации ". Това "ще разреши на страните в Сирия - държавното управление и опозицията, за пръв път да стартират директен разговор за бъдещето на страната си ", прибавя първият посланик на Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР