Руският президент Владимир Путин ще посети Иран следващата седмица, където

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Иран следващата седмица, където
Коментари Харесай

На 19 юли Владимир Путин ще се срещне с президентите на Турция и Иран

Руският президент Владимир Путин ще посети Иран идната седмица, където ще се срещне с президентите на Иран и Турция Ебрахим Раиси и Реджеп Тайип Ердоган. Това заяви пред публицисти прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Да, можем да потвърдим това. Наистина се приготвя пътуването на президента до Техеран. Ще има среща на държавните глави - гаранти на процеса от Астана ", сподели представителят на Кремъл и добави, че визитата ще се състои на 19 юли.

" Освен тристранната среща, несъмнено, ще има и двустранни срещи. Вчера докладвахме за идните контакти на високо равнище сред Путин и Ердоган и тази среща също ще се организира там ", сподели представителят на Кремъл, говорейки за детайлностите от визитата на Путин в Иран.

Това е първата среща в тристранния формат от Астана с присъединяване на определения миниалата година ирански президент Ебрахим Раиси и ще се организира на фона на намеренията на Турция да организира военна интервенция в Северна Сирия.

Припомняме, че съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че американските управляващи " са получили разследваща информация ", че " Иран има намерение да предаде безпилотни самолети на Русия ", разкри АП.

Това ще бъде едвам второто задгранично посещаване на Путин от началото на въоръжената намеса на Москва в Украйна на 24 февруари, след посещаване в Централна Азия в края на юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР