Руският президент Владимир Путин ще посети Германия за среща с

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Германия за среща с
Коментари Харесай

Берлин и Москва оказват съвместна икономическа помощ на Турция?

Руският президент Владимир Путин ще посети Германия за среща с канцлера Ангела Меркел.

Двамата водачи ще създадат къси изказвания, само че не е очакван брифинг, на който да бъдат задени въпроси от публицисти.

Засега се знае, че Меркел и Путин ще приказват за войната в Сирия, спора в Украйна и по енергийни въпроси, най-вероятно свързани със градежа на газопровода "Северен поток 2 ".

Енергийният план е гневно подложен на критика от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съгласно който "Германия е пленник на Русия ", а енергийният план е инструмент за съветски надзор над Берлин. Не е изключено Вашингтон даже да наложи наказания на фирмите, ангажирани с реализацията на газопровода.

Путин е изправен пред опцията за налагане на още американски наказания против Русия и има интерес да смекчи или да предотврати каквато и да било европейска поддръжка за тях, отбелязва "Асошиейтед прес ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също хвърли известна светлина върху идната среща. Песков съобщи, че ще бъде разисквана "реализацията на крупни взаимни търговски планове " и заканите против тези проекти, идващи от трети страни. Той заяви, че Путин и Меркел ще обсъдят и опцията за оказване на взаимна помощ на изпитващата стопански компликации Турция.

През седмицата Меркел съобщи в телефонен диалог с турския президент Реджеп Ердоган, че за Германия е значимо турската стопанска система да бъде мощна.

В края на септември Ердоган също ще посети Германия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР