Руският президент Владимир Путин ще направи подарък на министърката на

...
Руският президент Владимир Путин ще направи подарък на министърката на
Коментари Харесай

Путин води казашки хор на сватбата на австрийската външна министърка

Руският президент Владимир Путин ще направи подарък на министърката на външните работи на Австрия Карин Кнайсъл за нейната женитба, показа представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред ТАСС, само че не посочи какъв е той. Според дипломатически източници обаче, като брачен подарък на младоженците, Путин ще заведе 10-членен казашки отбор, който ще изпее сватбена ария, оповестява Българска телеграфна агенция, циритайки ДПА.

Путин е поканен на сватбата дружно с още стотина посетители, измежду които са австрийският канцлер реакционер Себастиан Курц и крайнодесният вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. Австрийската партия на свободата на Щрахе е в близки връзки с съветската пропрезидентска партия " Единна Русия ", отбелязва ДПА. 

Изненадващата поява на Путин на сватбата на Кнайсъл и бъдещия й брачен партньор Волфганг Майлингер възмути опозиционните партии в Австрия, които загатнаха съветската интервенция в украинския спор. " Как е допустимо Австрия да бъде строител на мостове и честен брокер по време на своето председателство на Европейски Съюз, откакто външният министър и канцлерът по този начин нахално взимат страна? ", попита водещият социадемократически народен представител Андреас Шийдер.

След сватбената гала в градче на австрийско-словенската граница съветският президент ще замине за Германия, където на следващия ден вечерта ще се срещне с канцлера Ангела Меркел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР