Руският президент Владимир Путин ще бъде гост на предстоящото бракосъчетание

Руският президент Владимир Путин ще бъде гост на предстоящото бракосъчетание ...

Виенски вестник: Путин ще гостува на сватбата на външната министърка на Австрия.

Руският президент Владимир Путин ще бъде гост на предстоящото бракосъчетание на министърката на външните работи на Австрия Карин Кнайсъл и Волфганг Майлингер, твърди днес в. "Кронен цайтунг", цитиран от ТАСС и БТА.

Според виенското издание Путин ще дойде на сватбата като неочакван гост.

Церемонията ще се състои в южната част на австрийската провинция Щирия сред лозови масиви в събота, 18 август. Първоначално било предвидено бракът да бъде сключен в община Гамлиц, но впоследствие бил избран друг вариант.

Преди няколко пресслужбите на Кремъл и на германското канцлерство съобщиха, че в същия ден Путин ще бъде приет от германския канцлер Ангела Меркел в нейната резиденция Мезеберг край Берлин за преговори. Освен това няма никакви данни Путин да е в приятелски отношения нито с булката, нито с младоженеца, отбелязва ТАСС.

"Кронен цайтунг" пише още, че церемонията ще бъде охранявана от офицери от австрийското специално подразделение "Кобра".

Преди посещението си в Москва през март Кнайсъл заяви, че по време на ротационното си председателство на Съвета на ЕС, което тече в момента, Австрия ще настоява за диалог с Русия и за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, отбелязва още ТАСС./24chasa.bg

Източник: dnesplus.bg