Руският президент Владимир Путин се страхува от война срещу Русия.

...
Руският президент Владимир Путин се страхува от война срещу Русия.
Коментари Харесай

Путин се страхува от война срещу Украйна

Руският президент Владимир Путин се опасява от война против Русия. Той не е уверен, че съветското общество ще поддържа такава война – и съм сигурен, че съветският народ няма да я поддържа. Това съобщи съветският олигарх в заточение Михаил Ходорковски пред Sky News.

Ходорковски е бизнесмен, някогашен началник на нефтения тръст „ ЮКОС “, преди време бе най-богатият човек в Русия. След излежаването на десетгодишна присъда критикът на Кремъл живее в чужбина. През 2021 година редица свързани с него организации в Русия бяха класифицирани като нежелани. Ходорковски съобщи, че „ кликата на Путин употребява пари, с цел да окаже незаконен напън върху английската политическа система”.

Това се случва директно, непряко, посредством юридически компании, посредством лобистки бизнеси, посредством директно въздействие върху политици и по този начин нататък. „ Активите на неговите другари, държани на вражеска земя – а той счита Обединеното кралство за собствен зложелател – са знак за изменничество, в случай че не се употребяват за въздействие върху английската политика”, уточни олигархът. Напрежението сред Москва и западните страни доближи най-високото си равнище от години, откакто Русия струпа свои войски покрай Украйна.

По отношение на допустима война, Ходорковски сподели: „ Путин е кадърен на всевъзможни дейности, в това число и на неприятно преценени. В момента опозицията в Русия е сведена до най-малко – посредством арести, напън върху фамилиите им и така нататък Но това също по този начин значи, че настроенията на опозицията са потънали в земята. Путин в действителност не знае каква ще бъде реакцията на обществото на това или това деяние. Той не е уверен, че съветското общество ще поддържа такава война. Тридесет милиона съветски фамилии са или в смесени бракове, или имат родственици в Украйна, или имат украински корени. Това е съществено предизвикателство за Путин – това е нещо, с което той се опасява да се оправи. От друга страна той също е наясно, че е вдигнал залога толкоз високо, че просто да каже „ дано просто се дръпнем “ би означавало да покаже слабостта му. И това би било голям риск за него”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР