Руският президент Владимир Путин се срещна в Москва със съветника

...
Руският президент Владимир Путин се срещна в Москва със съветника
Коментари Харесай

Путин се надява посещението на съветника на Тръмп в Москва да е стъпка към сближаване

Руският президент Владимир Путин се срещна в Москва със съветника на американския си сътрудник Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, изразявайки вяра, че тя ще стане първа стъпка към доближаване, предадоха международните организации.

Целта на договарянията е да се приготви почвата за среща на високо ниво сред Съединени американски щати и Русия, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Идването ви в Москва ни дава вяра, че ще можем да създадем най-малко първите стъпки за възобновяване на пълноформатните връзки сред нашите страни ", съобщи при започване на срещата Путин, представен от Франс прес. Той акцентира, че за жалост " руско-американските връзки не са в най-хубавото си положение ", само че добави, че това се дължи на острата вътрешнополитическа битка в Съединени американски щати. " Русия в никакъв случай не се е стремяла към борба ", съобщи съветският президент.

" Надявам се, че през днешния ден с вас ще можем да обсъдим какво можем да създадем от двете страни, с цел да възстановим пълноформатните връзки, учредени на тъждество и почитание към взаимните ползи ", акцентира Путин.

Болтън съобщи, че чака с неспокойствие да разиска " по какъв начин да подобрим връзките сред Съединени американски щати и Русия и да открием области, в които можем да стигнем до единодушие и да реализираме прогрес ". Той напомни, че когато в предишното Москва и Вашингтон са имали различия, водачите им са се срещали и че това е било добре за двете страни и за международната непоклатимост.

Президентът Тръмп приема този въпрос драговолно, акцентира Болтън.

Той добави, че би желал да чуе от Путин " по какъв начин успяхте да се справите толкоз сполучливо с Мондиала ". Съединени американски щати ще бъдат една от страните домакини на Световното състезание по футбол през 2026 година, напомня АП.

Очаква се в 16:30 ч. по Гринуич Болтън да даде конференция, на която да оцени визитата си в Русия, отбелязва Агенция Франс Прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР