Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на
Коментари Харесай

Путин се срещна с китайския министър на отбраната

Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на защитата Ли Шанфу в Москва и приветства военното съдействие сред двете страни, които оповестиха " безгранично " партньорство, оповестява, представена от Българска телеграфна агенция.

Russian President Vladimir Putin meets with Chinese Defence Minister Li Shangfu in Moscow.

На фрагменти от срещата, оповестени от Кремъл, се вижда по какъв начин Путин се ръкува с Ли, а по-късно сядат на една маса. Присъстваше и съветският министър на защитата Сергей Шойгу. " Развитието на връзките сред нашите две народи върви добре във всички области - в стопанската система, обществения, културния и просветителния бранш, както и във военните ведомства ", съобщи Путин във встъпителните си думи.

Пекин разгласи визитата на Ли в Москва предходната седмица, като съобщи, че той ще се срещне с представители на защитата, само че не беше упоменато за среща с Путин.

Китайският президент Си Цзинпин се срещна с Путин в Москва предишния месец. Русия и Китай се стремят към по-нататъшно подсилване на икономическите, политическите и военните си връзки, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година

Chinese defence minister hails `strong` Russia ties in meeting with Putin

Украинските сили откриват все по-голям брой китайски съставни елементи в съветските оръжия, употребявани в Украйна, съобщи в петък почитан чиновник в Киев. Пекин нееднократно е отричал да изпраща военно съоръжение на Русия, напомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР