Путин се срещна с бившия командир на Вагнер Андрей Трошев

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с един от най-старшите
Коментари Харесай

Руският президент Владимир Путин се срещна с един от най-старшите бивши командири на наемническата група Вагнер, за когото Кремъл твърди, че сега работи министерството на отбраната.

Андрей Трошев е бивш помощник на покойния шеф на Вагнер Евгений Пригожин, който беше убит при самолетна катастрофа през август.

Смъртта му настъпи два месеца след като войските на Вагнер маршируваха за кратко към Москва.

Президентът Путин помоли г-н Трошев да наблюдава бойните части доброволци в Украйна, казаха от Кремъл.

Обръщайки се към г-н Трошев, президентът каза, че може да „създадат доброволни части, които могат да изпълняват различни бойни задачи, преди всичко, разбира се, в зоната на специална военна операция “, по отношение на Украйна.

"Вие знаете за проблемите, които трябва да бъдат решени предварително, така че бойната работа да върви по най-добрия и успешен начин", добави г-н Путин.< /p>

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред агенция РИА, че г-н Трошев "сега работи в министерството на отбраната".

Срещата идва в момент, когато г-н Путин се опитва да потвърди отново властта си след бунта на Вагнер през юни.

В рамките на само 24 часа Пригожин организира въстание, изпращайки войски в южния град Ростов, след това по-нататък към Москва, преди да се оттегли. Това беше най-голямото предизвикателство за властта на г-н Путин от две десетилетия.

Президентът миналия месец призова всички служители на Вагнер и други руски частни военни изпълнители да положат клетва на вярност към руската държава.

Полетни записващи устройства, открити на мястото на катастрофата на ВагнерКак Русия реагира след самолетната катастрофа на Пригожин Какво сега за Вагнер след докладваната смърт на Пригожин?Годините на опасен живот на шефа на Вагнер Пригожин

Г-н Трошев е известен с псевдонима си Седой, което означава "този със сивата коса". Той е уважаван ветеран от войните на Русия в Афганистан и Чечня.

Той бе удостоен с наградата "Герой на Русия" за ролята си в подкрепа на правителствените сили в Сирия през 2015 и 2016 г. като командир на Вагнер.

Пригожин и още девет души загинаха при катастрофата край Москва на 23 август.

Босът на Вагнер беше описан от мнозина като "ходещ мъртвец" след неуспешния бунт.

Кремъл отрече да е замесен.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР