Руският президент Владимир Путин се срещна с членовете на новото

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с членовете на новото
Коментари Харесай

Русия има ново правителство, Лавров и Шойгу запазват постовете си

Руският президент Владимир Путин се срещна с членовете на новото държавно управление, ръководено от сменилия Дмитрий Медведев министър председател Михаил Мишустин.

По-малко от седмица откакто Путин разгласи огромни промени в ръководството на Русия - довели до оставката на Медведев - кабинетът в Москва наподобява по-различно. В него ще има девет вицепремиери вместо десет; шестима са нови. Само трима са запазили постовете си.

Първи вицепремиер ще е помощникът на президента Андрей Белоусов. Считан за непосредствен сподвижник на Путин, заемащ тази служба от 2013 година, той в началото оглавява и министерството на икономическото развиване, след връщането на Путин в Кемъл. Сменен е от Максим Орешкин (последният също напуща поста си съгласно новия състав на кабинета) през 2016 година Изданието The Bell цитира съветски чиновник, съгласно който всички документи и стопански оферти, постъпващи при Путин, се показват и на Белоусов. Твърди, че е единственият от икономическия блок, поддържал анексията на Крим през 2014 година

Министерствата ще са 21 вместо 22, закрито е Министерството по въпросите на Северен Кавказ (по-рано бе обявено, че като представител на президента в Северен Кавказ ще бъде изпратен замененият от Путин основен прокурор Юрий Чайка).

Основни министри като тези на финансите (Антон Силуанов), на енергетиката (Александър Новак), на защитата (Сергей Шойгу) и на външните работи (Сергей Лавров) обаче резервират позициите си. Във властта остават общо 12 министри от кабинета на Медведев.

Повече за измененията, инициирани от Путин, четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР