Руският президент Владимир Путин се срещна днес в Кремъл с

...
Руският президент Владимир Путин се срещна днес в Кремъл с
Коментари Харесай

Путин се срещна в Кремъл с екипажа на танк, разбил колона от украински бронирани машини

Руският президент Владимир Путин се срещна през днешния ден в Кремъл с военнослужещи от 127-а мотострелкова дивизия - екипажа на танка Т-80 " Альоша ", прочут с това, че съумял да разбие колона от бронирани машини на украинската войска и да избави екипажа на ударен от врага танк, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Ден по-рано, по време на честването на 80-годишнината от успеха в Курската борба, Путин връчи държавни награди на тези военнослужещи. Със звания Герой на Русия бяха удостоени старши лейтенант Расим Баксиков, лейтенант Александр Леваков и ефрейторите Филипп Евсеев и Алексей Неустроев. С орден " За героизъм " бе награден ефрейтор Иля Гаврилов.

По-рано в обществените мрежи се появиха фрагменти от стълкновение, в което екипажът на съветски танк Т-80 поразява няколко единици техника на украинската войска, които почнали офанзива в Запорожка област.

Руското министерство на защитата заяви, че екипажът на " Альоша " под командването на старши лейтенант Расим Баксиков е попаднал под тежък артилерийски обстрел, а водачът монтьор е бил ранен.

Командирът на екипажа е евакуирал ранения от бойната машина и му е оказал първа помощ. След като трансферирал механика лидер към предния медицински екип, Баксиков решил да заеме мястото му в багра.

Руският екипаж съумял да унищожи танк Т-72Б, бронетранспортьор М113 и пет американски бронетранспортьора " МаксПро " (MaxxPro) дружно с десантчиците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР